« シンガポール航空 ビジネスクラス 日本食 菊乃井 SQ634 シンガポールー羽田 | トップページ | 銀座 ミシュラン三ツ星 鮨 水谷  Ginza Sushi Mizutani »

2013年7月15日 (月)

東京 ミシュラン一ツ星 すき焼き 江知勝 Echikatsu

Th_img_5979_4

明治4年(1871年)創業の江知勝にいってきました。非常に風情のある佇まいはタイムスリップしたような感じです。

I went to Echikatsu, a michelin Star Japanese Sukiyaki restaurant. This restaurant opened in 1871, not 1971, So They have more than 100 years history.

Sukiyaki is one of the most popular meals with Japanese people.

江知勝 Echikatsu
03-3811-5293
東京都文京区湯島2-31-23 
2-31-23 Yushima Bunkyo Tokyo

Th_img_5980_4

玄関に飾ってある伝統ある江知勝の絵。
すべて個室になっているのでひと目を気にせず食事をいただけます。

This is a painting of the restaurant from 1871, when they first opened. They have private dinning rooms.

Th_r0032544_2

お通し

This is Japanese Amuse-gueule.

Th_r0032545_5

前菜

Boiled Beef

Th_r0032546_2

お刺身

Sashimi, including Tuna Snapper and Scallop.

Th_r0032548_3

お魚

Teriyaki fish

このあたりまでは大きな感動はありませんが、結構量があります。

These were quite good but not perfect.

Th_r0032550

いよいよお肉が出て来ました。この時のインパクトが、すき焼きでは重要だと思います。

Finally some mouth-wateringly good sliced beef was placed in front of us. We were pleasantly surprised by the quality appearance.

Th_r0032552

お店の人がここまで作ってくれます。

The waiter cooked it in front of us. There are sliced beef, tofu, Shirataki and some vegetable. It was ready to eat!

Th_r0032553

お肉は柔らかく非常に美味しかったです。

The yellow one was raw egg to make the flavor milder. Some Japanese people prefer to eat raw egg. I can only eat it with sukiyaki. This beef is very very high quality. The texture was wonderful!!

Th_r0032556_2

ごはん

Rice and Japanese pickle.

Th_r0032555

漬物

Th_r0032557

デザートのメロン 

このスプーンの形がいいですね。

Melon
Look at this spoon. This is special spoon for picking out watermelon seeds. But I didn't have any idea why they gave us this spoon for a melon.

実は、初めてすき焼きをこうこういうお店で頂きました。お肉は非常に柔らかく美味しかったです。このお店は、7000円からお肉の質に応じて1000円刻みに11000円まであります。

今回は1人1万円のコースにしましたので、お肉に関しては非常に満足です。ただ、すき焼きの前の料理は、特筆すべきものではありませんでした。

お酒はお手頃価格なところはいいと思います。

気になる点とすれば、お店の営業時間が17時から21時30分までなので、個室にもかかわらず、時間的にはゆっくりできないのが残念なところです。ゆっくりするために17時に来れるかといえば、それはなかなか難しいと思います。

私たちは19時からの予約でしたので、なんとなく急かされながらのサービスだったのが非常に残念でした。もう少しご飯を終わってからゆっくりさせていただきたかったなと思います。食べ終わってから、会計をせかされるまで20分もなかったと思います。デザートを食べてお茶を飲んだら、ハイサヨナラってという冷たさを感じました。

せっかく風情があるいい個室があるのになんかもったいないなと思いました。

I usually only eat Sukiyaki at home, I was first time for me to eat Sukiyaki at such a good place.

The beef was excellent.

They had 5 set menus ranging from 7000yen to 11000yen.

One problem I found is that they close at 9:30pm. Although they have very nice private rooms, we couldn't stay any longer.

They wanted us to hurry up and finish eating the Sukiyaki. I was disappointed.

We didn't have enough time to relax in the room after dinner.

We had to leave 20min after we finished. 

Although they have good food and excellent private rooms, they should extend their opening hours.

江知勝
03-3811-5293
東京都文京区湯島2-31-23
2-31-23 Yushima Bunkyo Tokyo

« シンガポール航空 ビジネスクラス 日本食 菊乃井 SQ634 シンガポールー羽田 | トップページ | 銀座 ミシュラン三ツ星 鮨 水谷  Ginza Sushi Mizutani »

★ ミシュラン一ツ星」カテゴリの記事

ニホン 東京」カテゴリの記事

料理 日本」カテゴリの記事

¥¥¥¥10000以上」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/544853/57792610

この記事へのトラックバック一覧です: 東京 ミシュラン一ツ星 すき焼き 江知勝 Echikatsu:

» ケノーベルからリンクのご案内(2013/07/15 08:47) [ケノーベル エージェント]
文京区エージェント:貴殿の記事ダイジェストをGoogle Earth(TM)とGoogle Map(TM)のエージェントに掲載いたしました。訪問をお待ちしています。 [続きを読む]

« シンガポール航空 ビジネスクラス 日本食 菊乃井 SQ634 シンガポールー羽田 | トップページ | 銀座 ミシュラン三ツ星 鮨 水谷  Ginza Sushi Mizutani »

カテゴリー

無料ブログはココログ